De Aanpak Van Het Energiebedrijf Gaat Onthuld Worden

Een bedrijfsbron zei dat zijn plan van aanpak zou worden onthuld “binnen enkele weken, zo niet dagen”. Het is deels ontworpen om buitenlandse investeringen aan te trekken, maar komt waarschijnlijk tijdens of voor een conferentie die hij organiseert op 16 en 18 april, waaraan de CEO’s van Total, Italië ENI van Frankrijk en Statoil uit Noorwegen worden geacht deel te nemen. Zijn brede doel is om Sonatrach in 2030 te veranderen in een geïntegreerd energie bedrijf uit zijn huidige uitgestrekte staat, die een vliegtuigbouwer en uitgebreide sociale programma’s omvat en exclusief hernieuwbare energiebronnen, die onder het ministerie van milieu vallen. Energieleveranciers kunnen dan proberen om een verminderde belastingdruk te voelen.

Het Plan Heeft Onrust Onder Medewerkers Veoorzaakt

Hoewel westerse CEO’s na jaren van gedurfde aankondigingen concrete stappen zullen verwachten, heeft het plan onrust onder leidinggevenden verspreid, waarvan verscheidene tegen Reuters hebben gezegd dat ze vreesden voor ingrijpende managementwijzigingen in de aangekondigde strijd van Ould Kadour met administratieve rompslomp.In Oran vertelde hij aan het personeel dat Statoil, die op het Hassi Mouina-gasveld zou gaan werken, eerder was vertrokken vanwege bureaucratie. “Betere communicatie, een beter milieu is de sleutel om buitenlandse partners te overtuigen om in Algerije te werken,” zei hij.

Volgens Bronnen Gaat Het Bedrijf Flink Investeren

Een Sonatrach-bron zegt dat Statoil naar verwachting $ 500 mln in gas zal investeren, een cijfer dat door een Statoil-bron wordt beschreven als ‘speculatie’. Vorige maand kwamen Statoil en Groot-Brittannië BP overeen om de samenwerking in upstream olie-exploratie te versterken en zonne-energie te verkennen om Algerije in staat te stellen meer van zijn gas te exporteren.